przemysl spozywczy zarzadzanie produkcja

Branża spożywcza – 5 wskazówek, jak zarządzać procesem produkcji

1 min. czytania

Webinar przeznaczony dla dyrektorów i kierowników produkcji w branży spożywczej.

Podczas wydarzenia dowiesz się:

  1. jak właściwie zarządzać zasobami wsadowymi (blokowanie zasobów, procesy mycia, przezbrojenia)
  2. w jaki sposób zapewnić genealogię produkcji – traceability
  3. jak optymalnie zarządzać stanami magazynowymi w kontekście terminów przydatności (surowców, półproduktów i wyrobów gotowych)
  4. jak prognozować popyt i elastycznie dostosowywać się do jego zmienności
  5. jak odpowiednio planować dostawy.

 

Opowiemy także o narzędziach służących do zarządzania procesami produkcyjnymi w branży spożywczej i o przykładach rozwiązań wdrożonych u naszych klientów.

 

Przeczytaj również

MRP a optymalizacja procesów produkcyjnych

MRP a optymalizacja procesów produkcyjnych

System planowania zapotrzebowania materiałowego (MRP – material requirements planning) to element procesu umożliwiającego efektywne planowanie i zarządzanie produkcją w przedsiębiorstwie. Głównym celem systemów MRP jest określenie liczby i harmonogramu dostaw surowców oraz materiałów potrzebnych do wytworzenia końcowego produktu.

Czytaj więcej »